Juli? Op de helft alweer?

Met de regen van de afgelopen tijd groeit de tuin weer lekker door. Nog steeds niet genoeg regen natuurlijk, maar dat is een ander verhaal. Gelukkig kwam mijn moeder nog eens langs om de wildernis in het gareel te brengen. Ben bang dat ik nog steeds geen echte groene vingers heb.

Potje Mage Knight met Jeroen. Als ik het maar met genoeg mensen speel wordt het vanzelf een spel dat je ‘even’ op tafel gooit.

En het weer was ook goed genoeg voor een barbecue in Houten. Althans, toen ik er eenmaal was. Tussen Werkhoven en Houten besloten de wolken me er even goed van langs te geven. De term ‘verlepte kat’ leek toepasselijk. Sta je dan in een tunneltje uit te druppen.

Al kreeg ik op de terugweg op dezelfde plek wel een schitterende zonsondergang te zien. Toch een soort ‘Sorry!’ van de natuur. Toch maar even gestopt voor foto’s.

Vervangen van de poort is ondertussen afgerond. Met hulp van Erwin bij het slopen en herplaatsen. Ik had me al eens afgevraagd hoe de palen zo goed bleven staan, ondanks dat er een metalen deur steeds tegenaan klapt. Blijkt het een enkel stuk te zijn…

De poort was wel al ruim aan vervanging toe. De metalen deur zelf zag er lelijk uit, en al het houtwerk was verrot. En dat is geen overdrijving. Echt kwaliteit hout zo!

Voor de nieuwe poort heb ik een stuk schuttingdeel gebruikt. Ik dacht er tijd mee te besparen, maar de kwaliteit viel toch tegen. Zou ik een volgende keer anders doen.

Met hulp van Erwin de nieuwe palen de grond in, en de deur op zijn plek gehangen. Dat werkt toch wel heel veel beter met twee man. Ook nog even de gasleiding ontweken, gelukkig wist ik dat die er zat.

Tegels er weer in, balk bovenop en de zijkant opvullen.

En tot slot zorgen dat de deur ook dicht blijft zitten. Het eindresultaat is niet perfect, maar functioneel, ziet er best leuk uit, en helemaal van mij!

En dat geeft tijd voor het volgende project: de keuken. De nieuwe keuken wordt steeds concreter, en dat betekent dat ik zelf ook aan de bak moet. En voor er iets nieuws kan komen, moet er eerst gesloopt worden. Zo had ik al een begin gemaakt door de keukeninhoud zelf naar de eetkamer te verplaatsen.

En zijn de keukenkastjes links en rechtsonder al verdwenen. Het keukenblok zelf moet zo lang mogelijk blijven staan, anders wordt koken wel erg lastig.

Mijn broer kwam ook nog een dagje helpen slopen. En dan is het altijd weer verbazingwekkend wat je vind. Een stukje archeologie op je eigen huis eigenlijk. Zo zat achter het plafond een tweede plafond. Verrassing! Ergens moeten denk ik toch ook balken zitten, en tussen die balken moet eigenlijk wel isolatie. Dus dit tweede plafond gaat waarschijnlijk ook nog wel weg.

En achter de tegels? De tegellijm van een oudere laag tegels! En plakbare stickertegels, blijkbaar.

Zelf dacht ik dat de schouw van plaatmateriaal was gemaakt, want hij klonk hol. Blijkt het toch gemetseld te zijn. Verrassing! En een ongewenste, want in het plan is deze schouw toch echt weg. Hij lijkt alleen in de zij- en achterwand gemetseld te zijn, wat het weghalen lastig maakt. Nog even over nadenken dus…

Dit bericht aan de oorspronkelijke verbouwer is ook wel een leuke.

Krantenpapier werd ook nog wel eens gebruikt, en zo is de vorige verbouwing te dateren. December 1974!

En dan nog een laatste grote verrassing boven het raam.

Blijkbaar zat hier ooit een groter raam, al kan ik echt niet bedenken waarom. Ergens had ik hier toch gehoopt op een muur. Dat wordt beter opvullen denk ik zo, want dit is ook niets. In ieder geval nog genoeg om over te denken, en genoeg nog om te doen.

Vanwege Corona gaat Campzone dit jaar niet door. Maar er is al een tijd het idee voor een alternatieve Campzone, met onze eigen groep. En dat idee lijkt nu toch ook echt uitgevoerd gaan worden. De details zijn er nog niet helemaal, maar we gaan toch weer met een stel mensen het niveau laag houden dit jaar. Met een biertje en lekker eten, natuurlijk.

Voor wat verder op de agenda wordt voorzichtig een trip naar Oostenrijk geboekt. Het plan is duidelijk, of het uitvoerbaar is wat minder. Pas 1 pension geboekt, want het moet wel annuleerbaar blijven. En zeker nu de coronacijfers over Europa weer wat omhoog gaan is van belang. Hopelijk valt het mee, dat gaan we meemaken!

Sluit ik af met de Mediocre Mountain Challenge van Tim Traveller. Mijn inzending heeft het niet gehaald, die van mijn broer wel. Erg leuk gedaan zo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *