Door het land naar het strand

Het is alweer juni! De langste dag van het jaar komt er weer aan, en gelukkig worden de coronamaatregelen langzamerhand wat makkelijker. Weer een beetje afspreken met mensen, in beperkte mate, maar nog steeds constant thuiswerken.

Ondertussen heb ik de smaak van het wandelen redelijk te pakken. Ditmaal in mijn eentje in de richting van Leerdam. De website met Groene Wissels is best een leuke site om wandelingen vandaan te plukken. Deze bleek een goede keuze te zijn. Ik begin in Asperen, bij de Lingesluizen.

Deze zijn een heel stuk hoger dan ik had verwacht. En, met het afschaffen van de Hollandse Waterlinie, compleet nutteloos. Wel een goed uitzichtpunt.

De route dook al snel de natuur in.

En op dit punt besefte ik dat ik de route misschien andersom had moeten lopen. Je bewaart toch het liefst het leukste deel voor het eind, en dit paadje was briljant. Een soort tunnel door de natuur, en dan voel je je even helemaal weg.

Het was een warme dag, en aan hun gekozen rustplek te zien waren de schapen dat met me eens.

Geen baarden? Discriminatie!

Tijd voor een pauze. Briljante beslissing om hier een bankje neer te zetten. Het stuk hiervoor is een langte rechte weg, wat toch wel erg saai wandelen is.

Nog wat meer Waterlinie. Hebben we ooit heel veel geld, tijd en moeite tegenaan gegooid!

Ten westen van Heukelum kom je dan weer uit bij de Linge. Waarvan je een zijarm met een klein ponton kunt oversteken. Geen idee waarom, maar ik blijf dit toch heel erg tof vinden.

Het pad daarna is ook leuk, over de planken door een soort moerasgebied heen. Inclusief wat fauna bij alle flora.

Vervolgens Heukelum zelf. Klein, rustig dorpje aan de Linge. De Linge zelf was echter niet rustig. Iedereen die een boot heeft leek daar gebruik van te maken. De rest van de wandeling terug naar Asperen heb ik verder geen foto’s meer gemaakt. Het is een goed stuk wandelen, alleen niet heel bijzonder. Wel twee dingen geleerd: ik loop net zo hard als de mensen in een kano voeren, en ik wil nog steeds een boot. Onpraktisch natuurlijk, want een boot blijft de beste manier om geld kwijt te raken.

Klein minpuntje nog voor Asperen: geen plek om ijs te kopen. Of ook maar iets anders verfrissends, blijkbaar!

Tussen de wandelbedrijven in ben ik ook weer langs de keukenboer geweest. Alles wordt al wat concreter, en het plan voor nu is om voor eind van de maand te gaan bestellen. Nog even een paar puntjes op de i en we kunnen los! En ik zeg we, want blijkbaar regelt de keukenboer de keuken, en ik de rest.

Daarvoor ben ik nu bezig met de planning, en ook alvast de eerste acties aan het doen. Zo moet de keuken toch grotendeels leeg zijn als ik die wil slopen. En moet ik kunnen blijven koken in de tussentijd. Daar is vast een mouw aan te passen.

Een van de muren in de keuken was altijd al wat gehorig en klonk hol, dus daar moet een nieuwe voorzetwand voor, inclusief isolatie. Maar hoeveel ruimte is er dan eigenlijk? De manier om daar achter te komen is wel erg praktisch… Gelukkig gaat de huidige wand er toch uit.

Ook voor de wandplank boven het aanrecht heb ik een begin gemaakt. Een eerste prototype voor de spotjes die onder de plank komen te hangen. Nog niet perfect, maar ik heb er vertrouwens in dat het goed komt. Dit hele verhaal gaat nog lang vervolgd worden, ben ik bang.

En wat doe je als je een dag eigenlijk een hoop moet doen, maar je even in de knoop zit met jezelf over waar te beginnen? Dan ga je naar het strand natuurlijk! Specifiek naar Katwijk aan Zee, wandelen door de duinen. Schitterend gebied ook, al weet ik niet hoe leuk het zou zijn als het stikt van de mensen. Het was nu lekker rustig, deels ook door het uitermate middelmatige weer.

En dan doorsteken richting de zee, en het laatste stukje over het strand weer terug lopen. Heerlijk uitwaaien!

Ondertussen komen ook de bordspellen weer iets vaker tevoorschijn. Toch wel erg fijn om mensen weer te zien en te spreken. En dan leuke spellen doen, zoals Mage Knight.

En Lords of Xidit. Niet van mij, maar zit er toch wel erg hard over te denken deze toe te voegen aan de collectie.

Over de collectie gesproken, die past ondertussen niet meer in de kast. Toch maar eens nadenken of ik wat spellen die ik nooit speel of wil spelen weg ga doen. Misschien eerst eens in de groep gooien dan, kijken of iemand iets wil hebben.

Als afsluiter een filmpje van Tim Traveller over de Junfraubahn. Geniale gast die hele leuke filmpjes maakt, en dit is toch een highlight voor mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *