Warm aan de wandel

De natuur is misschien niet zo enthousiast over het weer, ik ben het wel! Mei had weer een paar hele mooie dagen, en ook de vrije dagen om er gebruik van te maken. Tijd voor wat goeie wandelingen, mede mogelijk gemaakt door opencyclemap.org en klompenpaden.nl. Zolang het maar een beetje van de gebaande paden ligt is het altijd interessant.

De eerste wandeling was 10 kilometer langs de Nederrijn. Bij Rhenen de brug over, aan de zuidkant naar Opheusden, pontje naar de overkant, en over de Grebbeberg terug. Zeker het wandelpad aan de zuidkant van de rivier is een aanrader, die is goed verstopt en daar komt bijna niemand. Heerlijke dag!

Het voetpad loopt hier rechts in beeld, buiten de dijk.

Op de Grebbeberg staat nog best een heel mooi stuk bos.

Uitzicht vanaf de Grebbeberg. Meer een heuvel, maar nog steeds een weidse blik op het landschap.

Voor de tweede wandeling mocht ik wat langer in de auto zitten. En dan in totaal 13 kilometer vanaf de omgeving van Lochem naar het centrum van Zutphen lopen.

Bij de bruggetjes was het wel eens wat drukker met overstekende en pauzerende fietsers. Maar het wandelpad zelf was heerlijk rustig.

Deze komt in de lijst van briljante bordjes. Niet alleen is doorvaren met je kano door de stuw en vistrap schier onmogelijk, het is óók nog eens verboden!

Het lieflijke dorpje Almen, waar een oud-collega vandaan komt. Lijkt me best een toffe plek om op te groeien.

Onderweg ook genoeg kanovaarders tegengekomen, en daar is het ook een schitterend riviertje voor. Misschien een idee voor een volgende keer? Het enige dat deze keer miste was het zonnige terrasje aan het eind in Zutphen, die waren helaas nog gesloten.

Verder in en om het huis wat klusjes afgerond, maar verder niet al te druk bezig geweest. Zo zitten de laatste twee planken nu ook op het stuk schutting aan het eind van de tuin.

De druppelslang ligt in de grond en de plantjes gaan goed. Het onkruid helaas ook. De druppelslang is wel een aanrader qua gemak.

Het raam in de badkamer kan weer open en dicht. Verven komt nog een keer.

De deur hangt op zijn plek en kan perfect open en dicht. Verven komt nog een keer.

Qua koken ditmaal niet zo avontuurlijk geweest, behalve een heerlijke barbecue op Hemelvaartsdag. Wel door nieuwsgierigheid eens de bami uit blik geprobeerd. Met ketjap en sambal eigenlijk niet zo erg als ik het had verwacht. Bij de volgende wereldwijde ramp kan ik daar wel op overleven.

Sluit ik af met nog een stukje virtuele vakantie. Een interessant Duits Youtube-kanaal genaamd Eisenbahn Romantik. Hier een filmpje van de briljante Brien-Rothorn Bahn, maar ook een hoop van de andere videos zijn aanraders. Zolang je Duits een beetje op pijl is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *