Intussen klussen

Het is alweer mei, en vergeet niet binnen te blijven! Genoeg tijd dus om nog wat aan het huis te doen. De vorige keer waren de planten er, maar de tuinaarde nog niet. Gelukkig zijn er mensen met een kekke vrachtwagen. Die niet te beroerd zijn even een kuub tuinaarde en wat tuinhout af te leveren. Ik kon weer aan de slag dus, want die aarde moest nog even naar het eind van de tuin. Altijd leuk!

En dan nog even de planten erin. Met wat hulp van mijn moeder, op meer dan anderhalve meter afstand.

En sproeien, want het was lekker weer, maar ook al veel te droog. Voor het gemak had ik een irrigatieslang besteld, maar die kwam natuurlijk pas toen het weer aan het regenen was. En dan kom je er achter dat je te weinig grondpennen besteld hebt. Want waar ze druppelslang zeiden, bedoelden ze PVC buis die echt niet mee wil buigen.

Voor het voortuinpad bij de Hornbach nog wat extra grind gehaald. Voelt toch best stom, het grind ligt buiten, maar kar is verplicht. Sta je met een lege kar bij de kassa. Maar hey, het werkte! Kon ik eindelijk weer een stukje afronden. En ziet er al netter uit zo. Nu de rotstuin zelf nog!

Verder de kastdeur boven op maat, met slot die nu wél dicht kan.

En dan kan de deur er gelijk weer uit voor het schuren en schilderen. Helaas zaten er nogal wat gaten in. Dus dat is schuren en vullen tot je een ons weegt. Laag grondverf erover, en dan zie je alle butsen die je tijdens het vullen over het hoofd hebt gezien. Heeft nog wat meer tijd nodig, maar gaat goed komen.

Isolatie ging lastig worden, maar meer isolatieglas was zeker mogelijk. Die bestelling liep al een tijdje, maar het glas is nu geplaatst. Hopelijk gaat dat in de winter nog een hoop schelen qua wooncomfort en gasverbruik.

Al liep niet alles van een leien dakje. In de badkamer werkten de raamuitzetters niet meer, door de toegevoegde dikte van het dubbel glas plus frame. Kortetermijnoplossing: een blokje hout en wat schroeven.

Voor de lange termijn een extra balkje aan de onderkant van het raam plaatsen, waar de raamafuitzetter aan vastgemaakt kan worden. Niet ontevreden over. Wel nog schilderen.

En dat geldt ook voor de rest van de ramen die vervangen zijn: de raamlatten, en in de serre ook de kozijnen, moeten weer geschilderd worden. De schilder had het wat druk, maar hij zou komen kijken!

Met het goede weer van de afgelopen tijd verdient de natuur ook nog steeds wat aandacht. Te voet…

… met de auto…

… of op de fiets.

Station Driebergen is ook bijna af. Best wel een verbetering zo.

En daar vond ik ook nog dit fietspaadje, best netjes zo tussen de voetbalvelden en het spoor.

Verder moet je van de lekkere dingen in het leven blijven genieten. Van het werk had ik een recept en pakket voor een appelcake. Natuurlijk had ik geen cakevorm, maar dat kun je bestellen! De cake was lekker, al weet ik gelijk weer waarom ik een nieuwe keuken met goede oven wilde. Gelijkmatig warm worden? Bekijk het maar!

Een andere optie met het goede weer is een maaltijdsalade. Makkelijk te maken, en heerlijk te eten. Inhoud: kip, pasta, pesto, rucola, bladsla, zoete paprika, zongedroogde tomaat, kaas, en allerlei soorten pitten en zaden. Aanrader!

En om thuis niet helemaal gek te worden, nog wel even bij mensen langs geweest die ook alleen thuis zitten. Mage Knighten bij Roel…

… en ouderwets Lego bouwen bij Erwin. Al schoot dat voor geen meter op, met te veel lego door elkaar heen.

Bij het opruimen van de kast ben ik genoeg spullen van vroeger tegengekomen, en dan ga je toch nostalgisch bladeren. Deze wilde ik jullie niet onthouden. Ik mis wel de Alpen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *