Vrolijk pasen!

En blijf binnen! Al heb ik dat zelf ook niet helemaal gedaan, daarvoor was het weer veel te lekker. Maar afstand houden blijft goed advies, en redelijk op te volgen. Wel zijn veel dijken en andere populaire bestemmingen gesloten, na de ervaring van vorig weekend. Daar heb ik misschien ook een stukje schuld aan, want vorig weekend was ik met de auto de hort op. Lekker zonnetje, lekker vroeg, toen er nog niet te veel mensen op de weg waren. En dan een rondje rond de rivieren. Bij Rhenen de brug over, richting Arnhem, over de dijk, lang de Lek.

De stuw bij Driel. Inclusief loopbrug zodat je er met hoog water ook nog bij kan komen. Al is de stuw op die momenten redelijk overbodig.

Bij Arnhem de brug weer over, en dan kom je langs de Ijssel terecht. Mooie meanderende rivier, waar nog verbazingwekkend grote binnenvaartschepen op varen. Afgewisseld met stukjes provinciale weg kun je over schitterende weggetjes de stroming van de rivier volgen.

Nog even gestopt voor lunch bij Voorst. Op een bankje bij een schitterende boom.

Het oorspronkelijke plan was om de Ijssel af te rijden tot Kampen, maar dat bleek iets te optimistisch. Je rijd op de kleine weggetjes niet echt door, en dat was ook niet de bedoeling. Ik ben gestopt bij Apeldoorn en vervolgens binnendoor over de veluwe naar Ede terug gereden. En na zo’n dag besef je wel weer wat een schitterend land Nederland kan zijn.

Daar besloot ik de dag daarna nog maar eens gebruik van te maken met een mooie fietstocht. Via OpenCycleMap.org weer een onbekend bochtig fietspaadje uitgezocht, en op weg. Wederom zonder veel tempo, veroorzaakt door fotomomenten en een gebrek aan conditie. En dat begint bij het Let de Stigterpad, misschien wel mijn favorietste stukje fietspad. Omlaag slingerend door de bossen, hoe bochtiger hoe beter.

Waar ik van onder de indruk was, was hoe ongelooflijk groen het gras in het bos was. Ik heb geprobeerd het op de foto te zetten, maar het is slechts een benadering van hoe schitterend het was.

Up next: Leersumse Veld. Nog steeds niet wezen wandelen daar, alleen doorheen gefietst. Iets voor op de planning. Wel een schitterend stuk natuur, helemaal met een zonnetje erbij.

En het einddoel van de tocht, als zoiets bestaat: een fietspad. Niet al te spectaculair, maar een goeie afwisseling. En het eindigt direct in Scherpenzeel.

Op de terugweg een stukje langs het Valleikanaal. Ik wist dat het kanaal bestond, maar had eigenlijk geen idee waar het liep. Een positieve verrassing. Als we wat minder onderlinge afstand hoeven te houden wil ik die nog wel eens verder af fietsen.

In tegenstelling tot wat, precies? Ik kan me voorstellen dat passieve roofvogels snel uitsterven. Het zit ook al een beetje in de naam…

En dan terug over de Monnickendijk, een eerder ontdekt fietspad. Blijft mooi. Wel goed moe toen ik weer thuis was!

Al met al een mooi weekend. Ik red het nog wel even zo met deze regels, zolang dit blijft kunnen. En doordeweeks? Dan moet je de positieve punten zelf ook opzoeken. Dus heb ik de hangmat maar weer opgehangen. Alleen de mooie tuin er om heen mist nog wat.

Lekker eten helpt ook, al heb ik daarvan de laatste tijd misschien iets te veel gedaan. Flashbacks naar Campzone met de Ciabatta gezond bijvoorbeeld.

Of deze bladerdeegpakjes als avondeten. Met als vulling tonijn, rode ui, paprika en roomkaas. Met was gesmolten kaas bovenop. Heerlijk!

En al kun je niet uit eten, er zijn nog steeds restaurants. Dus deze varkanshaas met champignonroomsaus afgehaald. Toch nog een beetje de lokale economie steunen.

Verder is het doordeweeks fijn om na de verplichte werktijd nog een stukje te wandelen of fietsen. Bij de zandafgraving kwam ik deze pad tegen. En om een of andere reden wordt ik daar heel blij van. Net als de eekhoorn of specht in de boom waar ik een tijdje naar heb staan staren. Vraag me af wat andere voorbijgangers dan denken. Al zijn dat er momenteel niet zo veel natuurlijk.

De strijd om de tuin woedt voort. Zaterdagochtend 8 uur, de kliko is leeg. Zaterdagochtend 9 uur:

Ik wilde eens kijken of een grotere kliko mogelijk is, maar vanwege Corona doet de gemeente daar niet meer aan. Dat wordt weer twee weken wachten. Dan maar bij het voortuinpad verder, daar moest nog wat grind in. En verrassend genoeg kwam ik 5 centimeter onder de grond dit waarschuwingslint tegen. Ik hoop dat de echte gasleiding toch echt een stukje lager ligt.

De bestelde planten hadden 4 weken levertijd. Dat bleek ietwat onjuist. Verrassing! Planten.

Een paar observaties:

  • Twee dozen? Als ik wist dat het zo goed ingepakt kon worden, was ik het op gaan halen. Had best wat verzendkosten bespaard.
  • De planten zijn echt veel kleiner dan ik had verwacht. Ten opzichte van de hoeveelheid geld die het heeft gekost ziet het er nogal armetierig uit.
  • De tuinaarde is er nog niet… Gelukkig schijnen de planten het nog best een tijd in een potje vol te kunnen houden. Dus dat is het plan.

Dan weer een stukje virtuele vakantie. Het is denk ik niet voor iedereen, maar dit Youtube-kanaal heet All The Stations. Daarin bezoeken Geoff en Vicki niet geheel onverwacht alle stations in het Verenigd Koninkrijk. Goeie timesink, en de reden dat ik een keer naar het station van Corrour toe wil.

Sluit ik af met de baardupdate. Baard groeit, nog steeds geen idee wat ik er mee ga doen.

Tot ooit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *