Thuis voor de buis in de dwangbuis

Nouja, een beeldbuis is het niet meer natuurlijk. En de dwangbuis is metaforisch, maar zo voelt het wel een beetje. Ik was altijd wel fan van een dagje thuiswerken: geen reistijd, rustig lunchen , geen gestoor tussendoor. Knap hoe snel je van mening kan veranderen over zoiets. Na een week thuiswerken stem ik voor meer werken op kantoor.

Dat werk, dat lukt wel. Maar het is zo saai. Geen aanspraak, geen slechte grappen, geen dingetjes tussendoor. Had ik misschien toch een kat moeten nemen, kun je daar als een oud kattenvrouwtje tegenaan lullen. De huidige einddatum staat op 6 april, maar die datum lijkt mij volstrekt onrealistisch.

Het wandelen helpt, of in ieder geval wat frisse lucht. Daar is er in Doorn gelukkig genoeg van.

Al twijfel ik wel aan de bebording. Als je er moet zijn, is de Achterweg de Achterweg niet meer?

En net iets verder kun je ook rustig zitten bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Niet te natuurlijk, wel lekker in de zon. De bijbehorende weg is wel een goeie test voor de vering van de auto.

Het zonnetje betekent ook vanaf nu weer lunchen in de zon. Heerlijk!

En als je verder toch nergens gezellig mag gaan doen, kan je wel lekker in de tuin. Genoeg op de planning nog daar. Eerst de border achter afmaken, dat gaat de goede kant op. Vorig weekend was daar het grootste deel van de muur op de juiste hoogte.

Het eind aan de kant van het huis had ik nog niet echt over nagedacht. Maar er waren nog genoeg stenen over, dus de border kon wat langer. En dan een kwart cirkel eraan om het letterlijk af te ronden.

Daar stond echter nog wat wilde natuur…

Een goede manier om aan je beweging te komen in ieder geval. De score tot nu toe: Kim 3 : 1 Bomen. Die omvaller telt als een winst voor de bomen.

En dan maar een hoop graven, tegels eronder als fundering, lijntje erover en lijmen maar. Binnekort afmaken.

Ik wilde ook nog de hopen aarde die nog door de tuin verspreid liggen achter de muur gooien. Probleem: kruiwagen met een lekke band. En de persoon die de as ontworpen heeft krijgt een gratis reis naar Lombardije, want die meuk krijg je niet los. Na veel gevloek, getier, en misbruik van gereedschap was het wiel los. Naar de bouwmarkt gaan leek echter een slecht idee. Gelukkig stelt internet niet teleur: nieuw wiel is onderweg van kruiwagen.net. Je bedenkt het niet!

En als de echte tuin niet lukt, dan maar een virtuele. Zelf zit ik begin jaar 2 in Stardew Valley. Samen met Erwin ben ik overnieuw begonnen, op de nieuwe co-op map. Blijft tof!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *