Weer geen winter

Februari zit er weer bijna op, en ik begin me af te vragen of de winterjas dit jaar wel zin heeft gehad. Een weekje sneeuw, is dat echt te veel gevraagd? Nu is zo’n warmte winter wel goed voor de stookkosten. Ik ben alleen bang dat deze winter dan weer gevolgd wordt door zo’n stom warme zomer. En daar ga ik een stuk slechter mee om.

Mocht er wel weer een keer een winter gaan komen, dan helpt het als die warmte binnenblijft. Daarvoor had ik een vriendelijke man van een wat groter isolatiebedrijf op bezoek, die mijn huis omschreef als ‘problematisch’. Goed gesprek, maar ze konden niet echt wat voor me betekenen. Blijft over: meer dubbel glas! En daarvoor is gisteren de volgende vriendelijke man op bezoek geweest, om alles op te meten. Over 2 maanden en 13, nee 26, platen glas later zal ik weten of vriendelijke man ook goed werk gaat betekenen. Weer wat armer, maar het is goed voor het klimaat en mijn portemonnee, dus ik zie het positief.

Over de portemonnee gesproken: ik zat al een tijdje zonder camera. Mijn Nikon J1 wilde zijn batterij niet meer vasthouden, en die is toch vrij essentieel. Uiteindelijk via Marktplaats een tweedehands Nikon J5 gekocht, het laatste model voordat Nikon toegaf dat het systeem niet zo goed verkocht en de handdoek in de ring gooide. Maar ik kan er weer even mee vooruit, de camera van de telefoon is het toch net niet. En om in ieder geval voor het eerst wat te proberen even langs de rivier de Lek, want die scheen nogal hoog te staan. Tijd voor een rondje rijden!

Die pontjes zijn leuk, maar ze hebben niet door dat het 2020 is. Alleen contant geld? Gaat vast heel veel van naar de Belastingdienst. Dit is echt dé perfecte plek voor contactloos betalen.

Net voor de veerpont kwam ook deze nog voorbij. Ik gok Duits.

Die dag had ik met Jeroen afgesproken, en de dag daarna kwam storm Ciara langs. Ook wel bekend als de eerste storm des doods die in februari langs kwam. Nu deelt Jeroen met mij wat enthousiasme voor de luchtvaart, en hadden we die zondagochtend niets te doen. Dus stonden we om 10 uur bij de Polderbaan, voor al het geweld in de middag zou losbarsten. Ook een goed moment om de zoomlens even te proberen. Al bleek hier ook waarom een statief een goede uitvinding is: met windkracht 8 je camera stilhouden werkt niet geweldig.

Niet alleen de vliegtuigen hadden last van de wind.

Op dat moment kwam de wind nog uit het zuiden. De vliegtuigen hadden er dus niet direct last van. Voor filmpjes van mooie landingen verwijs ik daarom maar door naar Youtube, Duckduckgo’en op Ciara Heathrow geeft vast een mooi resultaat.

Eindconclusie: Camera werkt, nu de gebruiker nog wat beter opvoeden. En een zonnetje zou ook niet verkeerd zijn. Mag die wind uit?

Dan nog wat andere zaken. Op de overloop had ik nog twee oude deuren staan die nog een keer weg moesten. Gelukkig was dat met hulp van Michel en Lesya makkelijk gedaan. Blij met de dakdragers.

Leuke machine zo. Kun je die lenen voor iemand zijn auto, als je die persoon echt niet mag?

En gelijk door naar Nieuwkoop om een nieuwe oude deur te halen voor de kast. Waar? Bij oudedeur.nl natuurlijk! Schitterende omgeving daar trouwens, daar wil ik nog wel een keer een boot huren en wat rondvaren.

En dat is niet de enige plek waar ik een boot wil huren. Er is een ruw plan voor een vakantie op een narrowboat in Wales. Leek me altijd al tof, en een collega die het al vaker heeft gedaan heeft me overtuigd. Het idee is er, nu nog de hoe/wie/wat/waar/wanneer. Wordt vervolgd!

Verder speelt er nog een ander vakantieplan: terug naar Oostenrijk, samen met mijn broer. Deze is al iets concreter, met een toer langs Garmisch-Partenkirchen, St. Anton, Ïschgl, Kaprun en Kitzbühel. De route is ruw bepaald, nu de overnachtingen nog. En hopen dat dat stomme Coronavirus er even mee stopt.

Nog meer plannen: de keuken. De elektricien doet mee, de stucadoor moet ik nog even achteraan. Via Werkspot een loodgieter gevonden, die een enthousiaste review van ene M. Vernooij bleek te hebben. Hij had wel wat goede ideeën over waar mijn lastige radiator naar toe moest verhuizen. In maart zit ik weer bij de keukenboer. Voor de jaarplanning: nieuwe keuken na de bouwvak. Eerst maar met de tuin verder zodra het weer het toe laat.

Nu laat het weer tussen de stormen door sowieso vrij veel toe momenteel, dus ook een rondje wandelen bij de zandafgraving. Blijft een favoriete plek voor mij.

Al hadden ze, gezien de staat van het hek, dit bordje beter aan de andere kant kunnen plaatsen.

En dan denken mensen, zeg Kim, heb je nog bordspellen gedaan? Natuurlijk! Zo hebben we keihard gefaald in Dead of Winter.

Falen in een rol van Pathfinder Adventure Card Game. Gemiddeld 13, kan niet misgaan. Wel gehaald uiteindelijk.

En dan nog Vast: The Haunted Manor. Ik speelde de Spider. Mijn tegenspelers waren de Paladin, de Skeletons, en het Huis. Het Huis won.

Sluit ik af met een minder positief stuk: vorige week hoorde ik tussen de verdieping in wat gegraaf en geknaag. Euh-oh. Uiteindelijk beredeneerd dat ze onder de dakrand naar binnen moeten komen, en daar de vallen geplaatst. Dat lijkt effect te hebben gehad.

Omdat ik ze vast niet precies allebei te pakken heb gekregen ook gelijk maar wat teruggeplaatst.

Nou, ja, nog een positievere afsluiter dan, want ergens vind ik het ook wel zielig. Een foto van het nieuwe Utrecht Centraal, dat toch best mooi is geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *