De beste wensen!

En zo zitten we al diep in 2020. Leuk nieuwjaar bij Wiebe en Ilona, inclusief mooi-klinkend vuurwerk en genoeg foute humor. Ook nog even in ‘t Goy bij het carbidschieten langsgeweest. Mooie traditie, zeker in stand houden, met het eten en drinken erbij, al mag dat volgens mijn oren ook wel zonder het carbidschieten…

Terugkijkend op 2019 was niet alles positief. Genoeg van de plannen zijn niet gehaald, zoals het eigenlijk ook hoort natuurlijk. Ik ben mijn financieën een stuk beter bij gaan houden, dat is wel goed. Minpuntje: wel erg veel uitgegeven aan vakanties. Pluspuntje: erg leuke vakanties gehad! Goed begonnen in de tuin, al is dat nog verre van af natuurlijk.

De afgelopen periode was ook weer druk zat dit jaar, metal de festiviteiten, de bijbehorende familie en al het eten. Plus nog een aantal dagen bordspellen doen. Hoeveel dagen? Ik ben de tel kwijt…

Bij Remco het bordspel van Fallout gespeeld. Erg tof, al is het misschien ietwat lang.

Formula D met collega’s. Nutteloos en toch briljant.

Black Orchestra, waarin gepoogd wordt Hitler dood te maken. Gelukt doordat Erwin een of andere magische vaardigheid had met de dobbelstenen.

Ships en Ribs bij Roel. Veel ships, weinig ribs. Uiteindelijk lekker kip wezen eten, al moesten de kippen eerst nog groeien en geslacht worden. Althans, zo lang duurde het. Gezellig, organisatie kon beter! En kudos voor Michiel die in de laatste ronde wist te overleven en daarmee iedereen voorbijging qua score.

Gelukkig de dag daarna wel ribs bij Michiel. Samen met een potje Too Many Bones. Gewonnen, na een goede 6 uur spelen! Verbeterpuntje: meer health chips nodig, ze waren op…

Anders nogiets? Zeker, namelijk deze kaas-worst-dip voor bij de kerst. Op Campzone al een keer gedaan, en nu ook lekker met de familie. Volgende keer iets langer in de oven, maar erg lekker snacken!

Tussen de bordspellen in is de tafel ook in gebruik. Een meter lange raket van Lego in elkaar zetten duurt even, zeker als je bouwt tijdens het koken. Bijna klaar!

Anders nogiets? Zeker, want met de kerst ben ik toch nog even naar Burger’s Zoo geweest. Blijft een top dierentuin. Al vergeet ik steeds dat je op de 24e moet gaan, niet op eerste kerstdag. Rond een uurtje of 11 sterf je anders tussen alle kinderwagens. Maar ik was er om 9 uur, en dan is het echt heerlijk rustig in de bush!

Blijkbaar is dit de zeldzaamste diersoort in de dierentuin, een of andere duif… Wel een goeie herinnering dat niet alleen schattige dieren bescherming nodig hebben.

De Mangrove blijft een goede toevoeging aan het park. Niet groot, wel mooi.

En natuurlijk de penguins bij de uitgang van het park. Altijd briljant.

En dan is het ook al tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Helemaal concreet is het natuurlijk weer niet, maar ruwweg kijk ik naar drie delen:

  • Meer isolatie: onder de vloer, in de spouwmuur en meer dubbel glas
  • Afmaken van de voortuin en deel van de achtertuin
  • De nieuwe keuken. Ja, alweer ja.

Kijken wat het wordt! in ieder geval lijkt een rondje Campzone weer in de agenda te staan. En ook zou ik graag nog een keer naar Oostenrijk gaan, maar dan eens een ander gebied dan ik al vaak gezien heb. Kaprun misschien, of Sölden? Wordt vervolgd!

Sluit ik af met een foto van oudjaarsdag, op de dijk bij Schalkwijk. Klein wereldje leven we soms in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *