Tegelen regelen

Onze reis naar Kopenhagen bleek inderdaad goed getimed. Van Treinreiswinkel kwam onderstaande aanbieding langs:

Uit(z)waai reis Kopenhagen: op 14 december a.s. laatste keer trein op boot. Vanaf 15 december rijden de Hamburg – Kopenhagen treinen via Flensburg en brug.

Al gedaan, en dan gelukkig mets iets hogere temperaturen! En na terugkomst gelijk wat spullen voor de tuin bestellen. De levering duurde even, maar het werd uiteindelijk net voor een mooie zonnige periode afgeleverd. Tijd voor een dagje vrij om daar wat mee te doen.

Gelukkig was ik niet de enige die vrij was, en kreeg ik hulp van Alex, Erwin en mijn lieve moeke.

Aan de voorkant van het huis komt een stukje terras. Uiteindelijk een bankje erop, tafeltje erbij, en dan met een biertje nog de laatste zon van de dag meepakken. Top. Althans, dat is het plan.

Kruiwagen gesponsord door Alex en Marije.

Achterin de tuin komt een border om het hoogteverschil tussen mij en de buren te overbruggen. Hier komen uiteindelijk planten in die van voorjaar tot najaar voor wat kleur moeten zorgen. Maar eerst een stukje fundering voor het muurtje. Erwin zou met zijn graafvaardigheden zo in de eerste wereldoorlog mee kunnen doen.

Het muurtje zelf staat er nog niet op, maar de basis ligt. En voor de vorm heb ik zelfs nog iets gebruikt van Wiskunde vroeger: het uitzetten van een ellips op basis van 2 focuspunten en een touw. Werkt gewoon!

De stenen liggen er ook klaar voor. Nu nog hopen op een droog en niet al te koud dagje.

En tot die tijd ligt de tuin nog vol met grond.

Ook is het nog steeds wachten op wat stukjes schutting voor de afscheiding. Wordt vervolgd, maar blij met wat voortgang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *