Van je familie moet je het hebben

Weer eens een keer op bezoek bij mijn broer in Winterswijk. Zijn huis is nog niet helemaal af, en dat is een understatement. Maar dat lijkt toch in de familie te zitten. Hij heeft in ieder geval wel al een schitterende tuin!

Momenteel is het daar nog sloopmodus, terwijl aan de buitenkant aan de daken en kozijnen gewerkt wordt door de professionelere medemens. Sterf plafond, sterf! En dan kom je de interessante constructies tegen voor de elektra van tig jaar oud.

Ook maar eens een foto van mijn broer, ik denk toch wel de beste die ik heb. Misstaat niet in een horrorfilm.

Even een klein voortuinintermezzo dan. Want daar moet ook nog het een en ander gebeuren: nieuw terras, nieuwe planten, nieuwe afscheiding. Maar eerst een struik verhuizen.

Dus, struik:

Gat:

Verdrietige struik:

Struik!

Terug naar het oosten, waar mijn moeder druk bezig is geweest met het bloemencorso van Rekken. Ik was een paar dagen te laat, maar de wagens zagen er nog mooi uit. Wat een pokkewerk moet dat zijn!

In de bijkeuken had ik nog problemen met het stopcontact van de wasmachine. Daar deed de aarde niet wat ik wilde, namelijk niet-geaard zijn. Het stopcontact was einde levensduur, dus maar vervangen. Heerlijke plek om te werken. Top tip: doe dit niet als het 30 graden is.

Wel gelukt! Ik wilde eigenlijk ook de andere twee vervangen, en verlengen tot boven het werkblad zodat ik daar ook stroom had. Maar die wacht nog even tot het wat frisser en rustiger is.

Terug naar de tuin. Daar stonden helaas nog meer struiken, en nog meer gras en onkruid. Wegwezen! Met wat hulp gelukkig. Komen we terug bij een struik!

Verdrietige struik:

Struikocide!

Dat was het slopen, nu het opbouwen nog een keer.

Sluit ik af met nog wat meer familie, namelijk de tweejaarlijkse familiedag. Dit jaar in Bunnik, waar we ook langs zijn gegaan bij het overgrootouderlijk huis.

Lijkt groot, maar het gaat dan echt alleen om het eerste stukje. En dan met 10+ mensen daar slapen. Knus heet dat! En het is zo oud dat zelfs ik er met mijn één meter weinig niet door de deur heen pas.

Wel een mooie tuin, daar wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *