Waterig het weekend in

Met een weekend vol goed genoeg weer voor de boeg, moesten we nog even een dagje door de kou heen. Al viel dat aan het begin van de dag nog wel mee, toen Nienke en Mieke flauw genoeg weer naar huis gingen in plaats van nog even naar maandag door te trekken. Ook was Henk, onze oude field-admin en levende legende, op bezoek vanuit het hoge noorden. Altijd goed om even bij te praten.

Henk is trouwens de persoon die onderstaande idiote pose bij ons beroemd heeft gemaakt. Zoals je op de achtergrand kan zien was het heerlijk rotweer, wat als thema nog een paar keer zou terugkomen gisteren.

Michel was ook nog even buurten. Als Rabobanker mag hij gratis naar binnen. Had gewoon een weekendje moeten blijven!

Voor de lunch ging Tim Finse preisoep maken. Alle foto’s van Tim met Saar gaan we ooit bundelen in een fotoboek getiteld ‘De Vriendelijke Viervoeter’.

Jeffrey hielp ook nog even mee.

En toen begonnen de obstakels. Bij de boodschappen waren de paprika’s vergeten, en de slagroom was de verkeerde soort. Casper to the rescue: op naar de winkel!

Tegelijkertijd begon de zondvloer, en ging het weer even goed tekeer qua weer en wind. Alles verplaatsen dan maar weer, en een windmuurtje erbij.

Klein detail nog: Casper heeft alleen een motor. En zijn Buienalarm stond nog ingesteld op Hilversum. Die kwam terug als een verzopen kat dus. Respect!

Uiteindelijk een nieuw record voor de lunch: 5 uur! Dan wordt het toch een soort voorgerecht? Wel lekker soepie!

Nog even wat sfeerfoto’s van de regen en hoe het er achteraf uit zag. Gelukkig trok alles weer vlot de grond in.

Bij de slaaptent van Erwin en ik bleken een paar haringen uit de grond te zijn getrokken door de wind. Dat ging ook zonder al te veel moeite na die regen. Snel weer vastgezet, en het leek mee te vallen, maar schijn bedriegt. Toen Erwin naar bed ging bleek er toch een plas water te liggen in zijn slaapcompartiment, en daar kan je echt niet meer in slapen. Gelukkig had hij wat bier betreft een bijkomdagje en mocht hij nog rijden. Een nachtje thuis slapen dan maar. We zien je straks weer!

Voordat hij weg was heb ik nog wel een potje tric-trac van Erwin verloren. En hard ook. Ik was nog niet eens begonnen met uitgooien…

Voor het avondmaal, op redelijke tijd, regelden Jord en Jeroen heerlijke wraps.

Gistermiddag kwamen Karen en Marcel ons voor een weekend gezelschap houden, en ‘s avonds laat was ook Pieter weer van de partij! Dat werd een gezellig avondje. Inclusief frituur, die deels op mijn verzoek iets eerder was. Dan om een uurtje of twee nog even douchen, en de vrijdag zit er alweer op!

En dan nog een extra foto uit de oude doos: Roel die zijn prijs voor de Tower Defense compo krijgt.

Tot morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *