Van de hitte in de drup

Ga je vroeg naar bed, wordt je ook weer vroeg wakker van wat regen op de tent. Even snel de Buienradar controleren, en dan zie je dit:

Zoals de Friezen het mooi zeggen: Iet geht oan over Veghel. Maar op dat moment nog niet direct, dus wekker gezet voor stukje later en weer gaan slapen. De bewolking ging echter heel geniepig een stukje harder en besloot Campzone om half zes te raken. Eerst kwam een gigantische bak onweer, waarbij de tijd tussen flits en knal nihil was. Deze bleek de torens op Campzone goed geraakt te hebben, en ook de hoogspanningsmast naast het veld kreeg het goed te verduren. En daarna ging de hemel open. Het regende hard genoeg dat we echt niet konden blijven liggen, met zoveel water en alle elektronica in de tent is het altijd een risico. Dus: opstaan, aankleden, en door de regen rennen. Hier bleek Bart gelukkig al het een en ander geregeld te hebben, maar opstaan bleek een goede keus. De tent bleek niet zo goed tegen de kolom water te kunnen als gehoopt, en op meerdere plekken drupte het water naar binnen. Positief punt: Als ik de verhalen op Discord lees doet de tent het toch zo gek nog niet. En het was wel gewoon 90 millimeter water per uur op de piek.

En dan? Alles uitzetten, waar nodig verplaatsen, en zorgen dat er geen water naar binnen stroomt als er plassen gaan staan. We leken er zonder schade doorheen te komen, de paniek is voorbij, en met een groepje stonden we buiten te klagen. Begint André bier te tellen met één, en komt hij zelfs op vier. Zes uur ‘s ochtends is een mooi moment voor een biertje. Het hielp dat Bart, Yvan, Anneke en André nog steeds wakker waren. Op dat moment waren er zoveel problemen met kortsluiting in de stroomgroepen dat alle stroom er door Bart af werd gehaald. Met uitzondering van de essentiële zaken: koelkasten, verlichting, en de frituur natuurlijk. Lekker ontbijten met bitterballen en kaasstengels. Jammer van de regen, maar wel een gezellig ochtendje!

Mijn handdoek hing buiten te drogen. Dat is die nog steeds aan het doen, alleen dat gaat nu wel iets langer duren.

Het veld werkt gelukkig goed mee, en toen ik na een korte slaappauze nog een keer opstond was het water alweer grotendeels weg. Tussen mijn slaaptent en de gametent van BS stond een megaplas water, dus daar zijn we ook goed mee weggekomen. Tijd voor business as usual! Met even een blik op de stapel bier. Omdat de lege kratjes onder het witgoed staat hebben we teveel losse flesjes.

Met het koelere weer werd het ook tijd om te gamen. Stardew Valley opgestart, en weg was de tijd. De hele tent deed mee, en als het goed is komt Tim ons ook nog zijn landbouwkunsten showen. Lekker bezig! Aan het eind van de dag hadden we het eerste seizoen er in ieder geval opzitten. Heerlijk verslavend.

Voor de lunch was er de klassieke spek met ei. Zoals alles hier in grote hoeveelheden.

Een van de koelkasten heeft het helaas begeven. De markeringen zijn gelukkig behulpzaam.

En ook de bordspellen horen er natuurlijk bij. Formula D in de regen, tijd voor Intermediates of Full Wets. De tent waar we onder zaten bleek niet perfect waterdicht, dus het druppelde goed op de baan. Had erg geweest, ware het niet dat Formula D echt alleen maar op Campzone wordt gespeeld. Droogt wel weer op. Ik bleek uiteindelijk zelf de snelste coureur te zijn, ondanks de afwezigheid van meneer ‘Ik dobbel wel even perfect deze bocht door’ Jeffrey.

Gijs had Quantum bij zich, wat ook wel een erg tof spel is. De bovenste kant van de dobbelsteen bepaalt je soort ruimteschip: hoeveel schade deze doet, hoe hard die kan gaan, en welk truukje je ermee kan doen. Lastig om een goede tactiek te bedenken, maar erg creatief! Jeffrey wist hier de winst net te pakken.

Voor het eten was het slippery chorizo pasta. Erg lekker, wel lastig om op je bord te houden. Dat werd overal een zooitje dus, maar wel een goede bodem voor wat meer bier.

Huishouden hoort er ook bij. Afwassen en afdrogen met torkrol, omdat we nog steeds geen theedoeken hebben geregeld. Jeroen staat nu wel vooraan in de puntentelling die we bijhouden.

Later op de avond nog meerdere potjes Bang gespeeld. Beste rondje eindigde in ik als Sheriff, en Erwin en Jeffrey beide als Renegade. Omdat ik druk met zelfmoordneigingen bezig was moesten ze hun best doen mij nog net iets langer in leven te houden, alvorens elkaar af te kunnen maken. Helaas was ik niet opgewassen tegen de bierkracht van Jeffrey als Vulture Sam, dus ging ik doorzeefd met pijlen ten onder.

Ondertussen was de andere helft van de groep bij de Bingo en Cosplay-avond. Geen prijzen, behalve de gevangen goodies. Toch geen bingoskills.

Sluiten we af met de quote van de dag, van Erno, terwijl ik met keukenpapier Formula D probeerde droog te houden: ‘Ohh kim speelt vals, hij heeft extra torque!’. Het was een goeie grap Erno, het spijt me dat we hem toen niet konden waarderen. Dat gaat zelfs deze slechte tekstuele representatie niet meer goedmaken. Je verdient een beter publiek voor je niveau!

1 thought on “Van de hitte in de drup

  1. De quote was inderdaad “Ohh kim speelt vals, hij heeft extra torque!”, maar goede poging. Ik zag trouwens ook ergens een typo.. “zelf de snelte coureur”.

    Verder leuk blog weer Kim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *