Go or No Go

De zomer vliegt voorbij, en we zijn goed bezig met een tweede coronagolf. Goed gedaan ons! Dat is de reden dat de vakantie naar Oostenrijk nog twijfelachtig blijft. Spanjolen en Kroaten zijn er niet meer welkom, hopelijk wij wel nog. We gaan het zien!

En zo niet, dan is de vrije tijd nuttig voor de keuken. Daar is wel wat voor gebeurd, maar nog niet genoeg. Stiekem ook een beetje de schuld van een lange hittegolf, waar de zwanen door van het dak vielen. Niet echt goed weer om te klussen in ieder geval.

Last-minute hebben we toch nog een alternatieve Campzone gehouden, in een gehuurde scoutinghut. Erg gezellig en zeker fijn om er even tussenuit te zijn. Niet alles was positief, maar daar is al genoeg over gezegd, dus ik hou het voor dit jaar even bij een paar random foto’s. Zoals dit heerlijke broodje beenham.

Continue reading

Intussen klussen

Het is alweer mei, en vergeet niet binnen te blijven! Genoeg tijd dus om nog wat aan het huis te doen. De vorige keer waren de planten er, maar de tuinaarde nog niet. Gelukkig zijn er mensen met een kekke vrachtwagen. Die niet te beroerd zijn even een kuub tuinaarde en wat tuinhout af te leveren. Ik kon weer aan de slag dus, want die aarde moest nog even naar het eind van de tuin. Altijd leuk!

Continue reading

Vrolijk pasen!

En blijf binnen! Al heb ik dat zelf ook niet helemaal gedaan, daarvoor was het weer veel te lekker. Maar afstand houden blijft goed advies, en redelijk op te volgen. Wel zijn veel dijken en andere populaire bestemmingen gesloten, na de ervaring van vorig weekend. Daar heb ik misschien ook een stukje schuld aan, want vorig weekend was ik met de auto de hort op. Lekker zonnetje, lekker vroeg, toen er nog niet te veel mensen op de weg waren. En dan een rondje rond de rivieren. Bij Rhenen de brug over, richting Arnhem, over de dijk, lang de Lek.

Continue reading

Dag 127. De muren komen dichterbij.

Twee weken verder, en het lijkt er niet op dat we binnenkort weer naar kantoor mogen. Maar het leven gaat gewoon verder, voor mij in ieder geval. Wat dat betreft zijn er genoeg mensen die het een stuk lastiger hebben, dus ik mag niet klagen. Doen we wel natuurlijk, want Nederland.

Het weer zat lekker mee, wat zowel een zegen als een vloek is. Je kunt lekker wandelen en lunchen in de zon. Maar als je aan het werk moet en vol in de zon zit, had je toch liever een bak regen.

Continue reading

Corona? Liever Hertog Jan!

Toch mooi, dat plannen maken. En dan zien hoe alles niet door gaat, want de wereld staat even een beetje in de fik. Dus dan heb je een bijzondere week. Geen theatervoorstelling, geen afspraak bij de keukenboer, geen tripjes naar kantoor, geen etentje en helaas ook geen Formule 1. Best een domper zo. Gelukkig nog wel een avondje pubquiz, en zijn het CV-onderhoud en tandartsbezoek ook weer achter de rug. Wie het kleine niet eert, enzo.

De komende weken wordt dat dus thuiswerken. Een dagje thuiswerken is altijd lekker en handig, maar ik merk nu al dat ik wel de aanspraak en levendigheid van kantoor mis. Het is toch een hoop in je eentje naar een scherm staren. En dan zonder toffe game. Elke dag even een half uurtje wandelen lijkt in ieder geval een goed idee te zijn, frisse lucht helpt.

Continue reading

Weer geen winter

Februari zit er weer bijna op, en ik begin me af te vragen of de winterjas dit jaar wel zin heeft gehad. Een weekje sneeuw, is dat echt te veel gevraagd? Nu is zo’n warmte winter wel goed voor de stookkosten. Ik ben alleen bang dat deze winter dan weer gevolgd wordt door zo’n stom warme zomer. En daar ga ik een stuk slechter mee om.

Mocht er wel weer een keer een winter gaan komen, dan helpt het als die warmte binnenblijft. Daarvoor had ik een vriendelijke man van een wat groter isolatiebedrijf op bezoek, die mijn huis omschreef als ‘problematisch’. Goed gesprek, maar ze konden niet echt wat voor me betekenen. Blijft over: meer dubbel glas! En daarvoor is gisteren de volgende vriendelijke man op bezoek geweest, om alles op te meten. Over 2 maanden en 13, nee 26, platen glas later zal ik weten of vriendelijke man ook goed werk gaat betekenen. Weer wat armer, maar het is goed voor het klimaat en mijn portemonnee, dus ik zie het positief.

Over de portemonnee gesproken: ik zat al een tijdje zonder camera. Mijn Nikon J1 wilde zijn batterij niet meer vasthouden, en die is toch vrij essentieel. Uiteindelijk via Marktplaats een tweedehands Nikon J5 gekocht, het laatste model voordat Nikon toegaf dat het systeem niet zo goed verkocht en de handdoek in de ring gooide. Maar ik kan er weer even mee vooruit, de camera van de telefoon is het toch net niet. En om in ieder geval voor het eerst wat te proberen even langs de rivier de Lek, want die scheen nogal hoog te staan. Tijd voor een rondje rijden!

Continue reading

De beste wensen!

En zo zitten we al diep in 2020. Leuk nieuwjaar bij Wiebe en Ilona, inclusief mooi-klinkend vuurwerk en genoeg foute humor. Ook nog even in ‘t Goy bij het carbidschieten langsgeweest. Mooie traditie, zeker in stand houden, met het eten en drinken erbij, al mag dat volgens mijn oren ook wel zonder het carbidschieten…

Continue reading

Tegelen regelen

Onze reis naar Kopenhagen bleek inderdaad goed getimed. Van Treinreiswinkel kwam onderstaande aanbieding langs:

Uit(z)waai reis Kopenhagen: op 14 december a.s. laatste keer trein op boot. Vanaf 15 december rijden de Hamburg – Kopenhagen treinen via Flensburg en brug.

Al gedaan, en dan gelukkig mets iets hogere temperaturen! En na terugkomst gelijk wat spullen voor de tuin bestellen. De levering duurde even, maar het werd uiteindelijk net voor een mooie zonnige periode afgeleverd. Tijd voor een dagje vrij om daar wat mee te doen.

Continue reading