Door het land naar het strand

Het is alweer juni! De langste dag van het jaar komt er weer aan, en gelukkig worden de coronamaatregelen langzamerhand wat makkelijker. Weer een beetje afspreken met mensen, in beperkte mate, maar nog steeds constant thuiswerken.

Ondertussen heb ik de smaak van het wandelen redelijk te pakken. Ditmaal in mijn eentje in de richting van Leerdam. De website met Groene Wissels is best een leuke site om wandelingen vandaan te plukken. Deze bleek een goede keuze te zijn. Ik begin in Asperen, bij de Lingesluizen.

Continue reading

Warm aan de wandel

De natuur is misschien niet zo enthousiast over het weer, ik ben het wel! Mei had weer een paar hele mooie dagen, en ook de vrije dagen om er gebruik van te maken. Tijd voor wat goeie wandelingen, mede mogelijk gemaakt door opencyclemap.org en klompenpaden.nl. Zolang het maar een beetje van de gebaande paden ligt is het altijd interessant.

De eerste wandeling was 10 kilometer langs de Nederrijn. Bij Rhenen de brug over, aan de zuidkant naar Opheusden, pontje naar de overkant, en over de Grebbeberg terug. Zeker het wandelpad aan de zuidkant van de rivier is een aanrader, die is goed verstopt en daar komt bijna niemand. Heerlijke dag!

Continue reading

Haag kopen? Eerst Kopenhagen!

De vorige keer was de tuin leeg, nu mag het weer opgevuld gaan worden. Maar voor dat punt bereikt is moest ik eerst nog even een jaartje ouder worden. Hoera!

En om dat te vieren was ik met Roel even een weekend naar Kopenhagen. Met de trein, omdat de trein halverwege op de veerboot gaat. Betere reden is niet nodig toch?

Continue reading

Noorwegen

Je zou haast kunnen zeggen ‘Nieuwe maand, nieuwe vakantie’, want ik was er weer even tussen uit. Iets langer ditmaal, een week naar Noorwegen. Van Bergen naar Bodø met de trein in mijn uppie. Genieten van het schitterende land dat Noorwegen is. Geen verhalen deze keer, die heb ik nu opgeschreven in een klein notitieboekje. Een goede manier om je gedachten even weg te schrijven, en leuk om later terug te lezen. Een beetje zoals dit blog eigenlijk.

Een collega van me gaf aan dat hij zijn aandacht er voor maximaal 50 foto’s bij kan houden. Daarom deze vakantie in 50 foto’s, de verhalen mag je er zelf bij gaan denken.

Continue reading

Hoog in de bergen

Tijd om er even tussenuit te gaan! En met recht even: dagje heenreis, drie dagen Zwitserland, dagje terugreis. Alles met de trein, dus je hoeft alleen maar met je luie reet te zitten. Deze post kort samengevat: wolken, perfect, ziek, in die volgorde. Niet optimaal, maar ik moet het er maar mee doen. Tijd voor een bergje foto’s en nutteloze verhalen!

En het eerste nutteloze verhaal begint in Houten, want blijkbaar is busvervoer in Doorn op zondagochtend niet een ding. Met een trein die om 08:30 vertrek op Utrecht Centraal kon ik kiezen uit twee opties: net te laat, of half 2 de nacht ervoor. Dus parkeren in Houten en net een stukje langer in de trein.

Continue reading